Oseriösa "företagare" inom modell och värdinne branchen.

"åh jag vill bli modell"
Är många tjejers dröm, men det de inte vet att det är INTE så glamouröst som man tror..
Man får se det mesta både bra och dåliga sidor av det hela..
Det företagare inte förstår är doc att vi Modeller inte håller på med välgörenhet Iallafall INTE JAG!


Tex Ett företag jag jobbade för i sommras på mantorp, så skulle mat,boende och allt vara fixat altså inget att tänka på.
För det första fick vi betala resan dit och hem helt själva!? vilket inte är ok, vill de att jag ska jobba för dem så får de pröjsa min resa dit och hem åxå eftersom det kostar endel.
Sen mat var bara en sliskig frukost.. och kvällsmat. vilket man INTE står sig på när man jobbar så långa pass som vi gjorde.
Sen till betalningen: som vi skulle få innan vi åkte hem vilket inte hände utan de skulle skicka över pengarna inom en vecka.. vilket inte kom så att behöva ringa och tjata om sin betalning ska man inte behöva, tillslut efter ca 2 månader fick jag pengarna endå, men så lång tid skall det inte ta.. hoppas de har skärpt sig med detta.Ni minns att jag var modell för en galleria i örebro som kallades träffpunkten men nu vågen..
En person som jag hört man ska akta sig för som kommer med diverse "lösningar" för små tjejer.
Även känd i runt om i krogarna här i örebro...
Han kontaktar mig för nya träffpunkt bestämmer möte och ja varför inte lyssna på vad han har att säga...då jag äve n hört av en annan person vad det möjligtvis kan handla om..
Det handlade om att vara modell för hans reklam företag som han tydligen hade och vara bloggare för träffpunkt eftersom den tidigare reklambyrån inte skulle hållas med detta längre..
Vi kom så långt att provplåtning skulle ske.. Vi bokade 3 grr men han bara bortförklarade sig och bad mig komma dricka vin helatiden med honom.. vilket jag inte har någon lust med..
I dagens läge så vet jag att han inte har ett skit med denna marknadsförings avdelning att göra då,det enda samarbetet han hade med gallerian att göra var 1 kväll då hans personal skulle servera alkohol på premiären för nya galleria vågen..
Detta är bara pinsamt och slöseri med tid för min del och jag jobbade för reklambyrån senast denna vecka och de kommer fortsätta sitt samarbete.


Det finns en del regler eller ska man säga självklarheter då vi modeller skall jobba som värdinnor: och det är att boende skall vara fixat, resekostnader, mat och lön.. allt detta ska lixom bara funka..
Specielt om det framstår i mail när de tar kontakt med en osv.
Ni minns att jag var i norge och jobbade va?
boende, mat och lön har vi fått med reseersättningen har ej ännu kommit?
jag menar en 1000 lapp i resekostnader e inget att gnälla om jag menar det tar mig tid,att åka dit och hem det är åxå en kostnad..
OCh om man inte har råd? varför då ta in 3 modeller istället för bara 2?
MAn ska inte dra på sig mer kostnader än man klarar av att betala..

Fortsätter tjata i hopp om att få pengarna snarast!
Annars får vi ta detta vidare då vi har allt på mail ovs.. tråkigt att det behöver gå så långt..Ni minns mina inlägg om att jag och sandra skulle jobba som värdinnor på 100% party kryssningen va?
Tyuvärr blir det inte så, jag ska inte med..
Då en i deras personal hatar mig för att hon försökt ragga på min pojkvän som bara äcklas av henne, så självklart tog jag bara ner henne på jorden och förklarade vad jag tyckte om henne...
Så jag har "förstört" denna lilla flickans liv;( hon som inte brydde sig ett skit om mig... TACK nu har jag fått bekräftelse på det med;)Är det någon som ska vara sur så är det ju jag? inte jag som har raggat på hennes pojkvän.
Så hon skulle säga upp sig om jag satt min fot på båten eftersom jag skulle mobba henne?
Personligen kan jag skilja på jobb och privat liv.
Och som företagare skulle jag aldrig ha kvar sådan personal, utan bara sagt gå du,det finns alltid en ersättare.

Dels var det ingen betalning utan bara kryssningen och fri bar...
Jag har altså inte jobbat med dessa utan skulle ha gjort.
Postat av: Anonym

vet precis ifrågan vem du menar angående kryssningen ...

men hon verka vilja göra allt för lilla minsta uppmärksamhet, tragiskt !

samtidigt har man hört lite om han som äger 100 % party , han är duktig på att dra in pengar , men sen att betala ut rättvist verkar inte vara hans starka sida. så det var lika bra att du inte jobbar där . stå på dig !!

2010-11-25 @ 15:15:32
Postat av: fuck

fuck 100% party , du är bäst ändå

2010-11-25 @ 17:23:12
Postat av: @wahlstrm

Att få betalt är nästan alltid ett helvete när man gör jobb.. Är kunden/uppdragsgivaren seriös så betalar dom en del- eller allt i förskott. Har beställaren inte råd med dom, i förhållandevis, små summorna innan, så har dom nog inte det sen heller.Så, ta betalt först :)"No Money, No Honey" som dom säger i Thailand :P

2010-11-25 @ 18:12:16
URL: http://wahlstrm.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0