TA hand om ditt hår!

Att ta hand om sitt hår är verkligen jätteviktigt och något jag framförallt skall bli betydligt mycket bättre på.
När jag är stressad misshandlar jag mitt hår totalt verkligen..
Men Det jag gör varje vecka är inpackningar, och alltid återfuktande produkter och VÄRMESKYDD! viktigt viktigt!
Men det finns en super enkel behandling man kan göra för att få perfekt hår:


Brazilian Blowout.

Så här går en Brazilian Blowout Keratinbehandling till:

När du får en Brazilian keratinbehandling börjar frisören med att tvätta ditt hår med ett förberedande schampo som gör håret mottagligt för behandlingen, och handukstorkar det sedan.

 

Efter det appliceras keratinprodukten i håret med en pensel –sektion för sektion- precis som när man applicerar färg, och när hela håret är täckt med keratinbehandlingen rakfönas håret tills det är helt torrt. Och rakt. Keratinet som används är helt naturligt.

Nu börjar man att jobba med plattången och delar upp håret i tunna sektioner, och drar med plattången 8-10 (!) gånger på varje slinga. Det är viktigt att plattången har rätt antal grader om man ska få maximal effekt av keratinbehandlingen.

 

En Brazilian Blowout brukar ta 2-3 timmar.

Det bästa av allt du kan även locka ditt hår som vanligt utan friss!

Efterbehandling och hållbarhet av en Brazilian Blowout Keratinbehandling

Efter behandlingen får du inte tvätta håret eller använda några som helst preparat i håret på 4 dagar. Om du skulle råka blöta ned håret så ska du blåsa det torrt omedelbart. Du får inte använda några hårspännen eller sätta upp håret heller under dessa dagar, utan bara låta det hänga ifred. Om håret skulle råka bli böjt på nägot sätt, t ex under natten, så ska du plattånga ut det direkt.

 

Resultatet av en Brazilian Blowout Keratin behandling håller sedan i sig i upp till 4 månader. Om du har ett kemiskt behandlat hår, tex färgat eller slingat, så håller det bättre än om ditt hår är helt obehandlat (s.k. virgin hair) när du gör keratinbehandlingen. Då håller resultatet bara i 2 månader. Anledningen till det är att ett kemiskt behandlat hår är mer poröst och öppet, och då sitter behandlingen djupare än på ett obehandlat hår.

 

Du kan färga ditt hår efter att du gjort en keratinbehandling, men vänta i ett par veckor. När du har gjort en Brazilian Keratinbehandling ska du använda specialschampon (sulfatfria) för att inte förstöra resultatet av behandlingen

 

 

Altså så får man super snyggt hår, medans det får näring kan inte bli bättre:D

Så en behandling kostar ca 2500-2800 och håller i upp till 2 månader på behandlat hår vilket är färgat.
Och på naturligt hår upp till 4 månader..

 

 Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0